İnceleme Raporu Düzenlenmesi Ücreti - Etkin Patent TÜRKPATENT işlem Ücretleri ve vekil hizmet ücretleri dahil toplam İnceleme Raporu Düzenlenmesi Ücreti 894 ₺ (KDV DAHİL)’ dir.
İnceleme Raporu Düzenlenmesi Ücreti - Etkin Patent
Etkin Patent
Etkin Patent Logo
+90 212 212 35 18 Nakit, Kredi Kartı veya Havale 0536 580 37 57 Şht. Ertuğrul Kabataş Cd. No:14/8 34387 Mecidiyeköy İstanbul
"Tüm online iş, işlemler ve ödemeler
ETKİN PATENT üzerinden yürütülmektedir."

İNCELEME RAPORU DÜZENLENMESİ ÜCRETİ

857.63 ₺ + KDV 1500 ₺
Ürün Puanı:
Araştırma raporunun bildiriminden itibaren 3 ay içinde inceleme raporunun hazırlanması için talepte bulunur. Kimi durumlarda 2. ve 3. İnceleme raporu da istenebilir. Başvurunuz üçüncü taraflarca yapılmış olsa da araştırma raporu düzenlenmesi hizmetini buradan alabilirsiniz. Patent ismi alanına buluş başlığı veya başvuru numarası yazılmalıdır. (Gerçek kişiler için 10 Üniversiteler için 100 adete kadar olan başvurular için geçerlidir.)
  • TÜRKPATENT Ücreti 457.63 TL
  • TÜRKPATENT Harcı (KDV Uygulanmaz) 0 TL
  • Hizmet Ücreti 400 TL
  • KDV Matrahı 857.63 TL
  • KDV Tutarı %18 154.37 TL
  • Genel Toplam 1012 TL
KATEGORİ: Patent

Paylaş

İNCELEME RAPORU DÜZENLENMESİ HİZMET AÇIKLAMASI

1. Araştırma raporunun bildiriminden itibaren 3 ay içinde inceleme raporunun hazırlanması için talepte bulunulur.

2. Başvuru başkaca vekil şahıs ve firmalarca da yapılmış olsa da İnceleme Raporu Düzenlenmesi dahil tüm iş ve  işlemleri Etkin Patent aracılığıyla yapabilirsiniz. Müvekkiller başvuru sürecinde itiraz ve karşı görüş, belgelendirme, yıllık sicil kayıt ücretlerinin yatırılması  işlemleri dahil ve tescilden sonra her türlü iş ve işlemlerini önceki vekilden başka vekil firmalara da işlemlerini yaptırabilir. 

3. İnceleme aşaması, başvurusu yapılan buluşun patentlenebilir olup olmadığına karar verilen
adımdır. İnceleme sürecinde buluş (istemler), patentlenebilirlik kriterleri (yenilik, buluş basamağı, sanayiye uygulanabilirlik) bakımından incelenir. Araştırma raporunda belirtilen dokümanlar, varsa inceleme aşamasında tespit edilen dokümanlar, varsa başvuru sahip/vekilin görüşleri ve başvuruda yaptığı değişiklikler dikkate alınarak yapılan inceleme sonucunda patentin verilmesine karar verilmesi halinde patent verilme nedenlerini gerekçeleriyle açıklayan bir inceleme raporu düzenlenir. Bu rapor patent verilme kararıyla birlikte başvuru vekil/sahibine bildirilir.

4. İnceleme sonucu olumsuz ise; yani istemler kısmen veya tamamen patent verilebilirlik şartlarını sağlamıyorsa veya herhangi bir eksiklik içeriyorsa başvuru sahibine bu konuda bildirim yapılır. Bu bildirimde araştırma raporunda belirtilen dokümanlar, varsa inceleme aşamasında tespit edilen dokümanlar, varsa başvuru sahibinin görüşleri ve başvuruda yaptığı değişiklikler dikkate alınarak patentin verilememe nedenleri gerekçeleriyle açıklanır ve bunların dayanakları belirtilir. Başvuru sahibinden, her bir bildirim tarihinden itibaren üç ay içinde bu bildirimlere karşı görüşlerini sunması veya başvurunun kapsamını aşmaması şartıyla tarifname, istemler veya resimlerde değişiklikler yapması istenir. Söz konusu bildirimlerin sayısı üçten fazla olamaz. Bildirimlere cevap verilmemesi ya da değişiklik yapılmaması durumunda başvuru geri çekilmiş sayılır. Bildirimlerden sonra yapılan inceleme sonucunda başvurunun ve buna ilişkin buluşun bu Kanun hükümlerine uygun olmadığının tespit edilmesi halinde patent verilememe nedenlerini gerekçeleriyle açıklayan bir inceleme raporu
düzenlenir ve başvuru reddedilir, bu karar başvuru sahibine bildirilir ve Bültende yayımlanır. 

5. Düzenlenen inceleme raporuna göre patentin verilebilmesi için Kurum tarafından değişiklik 
yapılmasının gerekli görüldüğü durumlarda bildirim tarihinden itibaren iki ay içinde değişikliklerin yapılması istenir. Yapılan değişikliklerin kabul edilmesi halinde patentin verilmesine karar verilir, bu karar başvuru sahibine bildirilir ve Bültende yayımlanır. Yapılan değişikliğin Kurum tarafından kabul edilmemesi halinde veya değişikliklerin yapılmaması halinde başvuru geri çekilmiş sayılır, bu karar başvuru sahibine bildirilir ve Bültende yayımlanır.

İnceleme raporu örneğini BURADAN inceleyebilirsiniz.

İstenen belgeleri bilgi(at)etkinpatent.com e-posta veya 0536 580 3757 nolu WhatsApp üzerinden gönderebilirsiniz.

  1. Vekaletname (TIKLAYINIZ)
    (Noter tastiği gerekmez.)  
a) Başvuru sahibi şirket ise vekil eden alana kısaltma yapmadan ticaret unvanının tamamını yazınız. İlgili alanlara adres, vergi dairesi ve vergi numarası, telefon, e-posta adresi, tarih, kaşe ve imza edilmelidir. 

b) Başvuru sahibi şahıs ise vekil eden alana; Ad Soyad, TC. Numarası, Adres ve varsa vergi dairesi ve numarası,  (yoksa boş bırakabilirsiniz.) telefon, e-posta adresi yazılmalıdır. Alt sağ tarafa ise Ad Soyad tarih ve imza edilmelidir.  

  1. İncele Raporu Düzenlenmesi istenen  patent başvuru numarası, araştırma raporu, ve başvurusu yapılan buluşun dokümanları (Tarifname, İstemler, Teknik resimler ve araştırma raporu ve TÜRKPATENT resmi yazıları)  
  2. Kart sahibi ile başvuru sahibi farklı ise yazılı olarak bildiriniz.
  3. Havale/EFT yoluyla ödeme yaptıysanız dekont veya ödeme bilgilerinizi bildiriniz.

YORUMLAR

Hizmet ve ücretlerimiz hakkında görüşlerinizi rica ediyoruz.
avatar

Mahmut (7 Mart 2020)

Gerçekten piyasanın neredeyse yarı fiyatından da aşağıda hizmet ücretleri alıyorlar. Tavsiye üzerine gelmiştim, şimdi bende size tavsiye ediyorum.

Puan:



YORUM YAPIN

Ad Soyad

E-Posta

Telefon

Puan

Yorumunuz